Zidne naljepnice za pisanje kredom – kako potaknuti kreativnost i razvoj svojega djeteta?

Jednostavna rješenja za vaše dijete i vaš dom

Suvremene igračke ograničavaju razvoj kreativnosti djece jer ne ostavljaju prostora za maštu. Crtanje, s druge strane, kao jedna od najjednostavnijih aktivnosti otvara brojne mogućnosti razvoja djece:

  • potiče razvoj kreativnosti
  • formira kritičko razmišljanje
  • razvija motoriku
  • razvija koordinaciju
  • potiče na izražavanje emocija
Booom zidne naljepnice za pisanje kredom
Photo by Katsia Jazwinska on Unsplash

Zalijepite naljepnicu za školsku kredu na jedan od zidova u stanu i dobit ćete dizajnerski efektan dodatak interijeru i prostor za neograničenu igru u jednom proizvodu.

Suvremene igračke danas gotovo da ne ostavljaju prostora za maštu jer nude sve – i priču, i pjesmu, ples i pokret uz puno svjetlosnih i zvučnih efekata. Tako predefinirane, one u startu ograničavaju razvijanje sposobnosti djeteta da maštom stvori svoj svijet i novu kreativnu igru.

naljepnica za zid - školska ploča
Booom zidne naljepnice za pisanje kredom

Što je igra jednostavnija, ona ostavlja više prostora za maštu i poziva dijete da se aktivira te samo osmisli kako će igra izgledati. Crtanje je jedna od najjednostavnijih i najkompleksnijih igara koja je preživjela tehnološke revolucije, generacijske smjene te je svaki put jednako zabavna jer je ishod uvijek drugačiji.

Crtanje potiče kreativnost

Osim što je zabavno, dokazano je da crtanje potiče razvoj kreativnosti ali i kritičko razmišljanje kod djece. Ako pohvalimo njihov rad, razvijamo i samopouzdanje. Uz razvoj motorike i koordinacije, crtanje ima utjecaja i na mozak djeteta jer podjednako aktivira obje strane; lijevu – analitičku i desnu – kreativnu.

Mašta je važnija od znanja.

Albert Einstein
Booom piši briši folija - zidne naljepnice za pisanje kredom
Različite mogućnosti primjene i aplikacije folije

Potaknite kreativnost djeteta kroz crtanje jer mu time pružate priliku da izrazi svoje emocije. Ako nemate prostora za dječje školske ploče ili vašem djetetu papiri nisu dovoljan izazov, oblijepite jedan zid naljepnicom za kredu i stvorite mjesto umjetničkog izražavanja za svog Picassa.

Zidne naljepnice za pisanje kredom se jednostavno prebrišu mokrom krpicom i igra ponovno počinje. Naljepnica je idealna i kada sa svojim mališanima učite slova i brojeve, a za odrasle može biti inspirativno mjesto za citate, podsjetnike ili spontane izraze ljubavi:)

Potaknite kreativnost djeteta uz piši briši foliju proizvoljnih formata, pitajte nas sve što vas zanima.

Booom piši briši folija - potaknite kreativnost djeteta - zidne naljepnice za pisanje kredom

Leave a Reply

Your email address will not be published.